Clover Park South East Auckland Renovation

Full home renovation Clover Park

Our clients wanted to update their parents home in Clover Park, Manukau. The main briefing was to make sure that the finished project would meet the needs of the older couple who lived there. The space needed to be easy to keep clean and also accessible and optimise the family health. This is a well loved family home and the renovation would help update the functionality, style and flow.

The kitchen

               

The existing kitchen was small, it was closed in by a partition wall between it and the dining space. Our first step was to remove the partition wall and create an open plan kitchen, living and dining room. Removing the partition optimises the usable space in the kitchen and creates clear line of site throughout. Installing high quality wet area laminate flooring ensures that the floor was easy to clean yet remained attractive in the lounge and dining. Taking out a wall can mean losing some upper cupboard space however we made up for it by using the back wall. We installed a kitchen island and now the kitchen has much more usable space than before. The kitchen is a high quality white embossed kitchen with recessed handles boasting soft closing drawers and cupboards. The bench top is made from engineered stone and has been custom made for the space.

              

              

The bathroom

The existing bathroom was in need of updating. The space was reduced by a cupboard which was accessed from the hallway. We removed the cupboard from the bathroom and moved the vanity to side wall. The bathroom was then waterproofed and tiled from floor to ceiling. The placement of the bath was changed to run along the back while we created a custom built – walk in, tiled and frame-less shower. Removing the cupboard and rearranging the space has opened up the area while encompassing all the desirable features of a family bathroom.

                    

The bathroom certainly has the wow factor now. Floor to ceiling tiling definitely costs more, but the look achieved is so stylish and classic.

The full house

Throughout the home, the floor coverings were replaced with new Carpet, Laminate and Tiles. The gib was replaced in areas and the walls were insulated, the walls were plastered and painted along with new skirting and architrave. The laundry area was updated and new custom storage cupboards were put into the bedrooms. The house is barely recognisable and much more functional.

         

The time frame for a renovation of this scale was four weeks from start to finish to complete the interior. The value added to the property would be more than what was spent on the work. Most importantly the home is organised with more storage, and better functionality. The home is now comfortable and healthier with insulation in the walls, ceiling and underfloor and ventilation has been put in the bathroom and the kitchen.